• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatko-ljuta zimnica: Grožđe sa feferonama

Autor Dragana Božić

Vrijeme je za pripremu zimnice, a ukoliko volite kombinaciju slatkog i ljutog ovaj recept je idealan za vas.

 Grožđe sa feferonama recept Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/HeikeRau

Sastojci:

2kg bijelog grožđa
500gr feferona
3lit vode
1lit sirćeta
5 kašika soli
300gr šećera
1 vinobran

Priprema:

U većoj posudi sipati vodu, sirće, šećer, so i vinobran. Od tačke ključanja kuvati 10 minuta. Skloniti sa vatre i potpuno ohladiti.

Grožđe očistiti i dobro oprati, takođe i feferone. Po originalnom receptu stoji 500gr ljutih papričica, vi ih po ukusu možete smanjiti, ako ne volite previše ljuto.

Tegle sterilisati, poslagati grožđe i feferone i naliti sa smjesom. Obavezno staviti pritiskivač za tegle, zatvoriti i odložiti u ostavu.

(Coolinarika)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop