• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da odaberete najbolje krastavce za kiseljenje

Autor Dragana Božić

Koji krastavci su najbolji za kiseljenje

Sezona krastavaca je već počela, cijene polako padaju, nije na odmet da počnete da razmišljate o ostavljanju zimnice. Međutim, treba da znate da nisu svi "primjerci" ovog povrća pogodni za kiseljenje i konzerviranje. 

Saznajte od kakvih vrsta se pripremaju najbolji kiseli krastavci!

Birajte primjerke koji imaju tanju koru i dosta tuberkula ili šiljaka, jer će tako najprije upiti tečnost za kiseljenje. Najbolje da budu što manji i kraći, ali ne previše debeli, a "meso" da im bude gusto i hrskavo kako prilikom kiseljenja ne bi previše omekšali. 

U vrste koje su najpogodnije za zimnicu spadaju kornišoni.

Šta treba izbjegavati?

Krastavci koji imaju jedno ili više sljedećih osobina definitivno nisu pogodni za kiseljenje: oni koji su vodeni, koji imaju debelu koru, čija pulpa je prozirna i meka, koji imaju dosta sjemena ili je ono veliko, koji imaju šupljine unutra i, naravno, oni koji su gorkog ukusa.

MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA