• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica bez kuvanja, ljuštenja i sterilisanja tegli: Najbolji recept za sos od paradajza

Recept za sos od paradajza za zimnicu, izuzetno praktičan i brz, bez kuvanja i mučnog ljuštenja povrća. Koristite ga za pice, ćufte, špagete...

 Izvor: YouTube/FoodNetworkCanada

Jesen je udarni period za pripremu zimnice, a domaćice u "niskom startu" čekaju da se voće i povrće nađe na sniženju, pa da se "bace na posao".

Ajvar i pinđur sada su aktuelni, a svoje trikove za lakše ljuštenje paprika, guljenje paradajza, ali i pripremu džemova bez šećera otkrile su domaćice, a pored oprobanih recepata, mi vam dajemo i jedan krajnje jednostavan i brz način pripreme slane zimnice.

Ako baš nije neophodno, zašto biste se mučili sa sterilisanjem tegli i dugotrajnim procesom kiseljenja povrća? Paradajz za zimu možete da pripremite za svega nekoliko sati i to bez muke.

Uvijek korisno jelo i nezaobilani sastojak brojnih srpskih specijaliteta, takođe i odlična opcija ako nemate vremena za klasičnu pripremu zimnice, jeste sos od paradajza. Evo kako da ga pripremiti...

Prije svega, povrće mora temeljno da se opere. Zatim paradaz isjecite na polovine, eventualno četvrtine. Rasporedite ga po dubljem plehu i posolite (ako više volite neslan, ne morate dodavati začin).

Pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni C, otprilike sat do sat i po.  S vremena na vrijeme provjerite kako povrće izgleda, najbitnije je da višak vlage ispari i plod omekša. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a potom ga ispasirajte protisnuvši ga kroz krupnije sito.

Dobijeni sos od paradajza izlijte u silikonske kalupe i stavite u zamrzivač. Kada se sos zaledio, prebacite ga u kesice i vratite u zamrzivač.

Ovaj sos je savršen kada pripremate špagete, ćufte u sosu ili kao premaz za pice i lazanje...

MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop