• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izdašan i ukusan: Kolač sa medom i kakaom

Iz bakine kuhinje stiže praktičan kolač, koji se po potrebi pretvara u torticu ili medenu pitu.

 Izvor: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Biskvit:
5 jaja
150 gr šećera
200 gr. brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja
100 ml. mlijeka
korica limuna
Korica tamna
2 jaja
350 gr. brašna
100 gr. šećera
2 pune kašike meda
1 kašika kakao
1 prašak za pecivoo
100 ml mlijeka
(peći dvije kore)

Fil:
1/2 l mlijeka
1 vanilin šećer
150 gr. šećera
5 punih kašika gustina
250 gr margarina

Priprema:
Za biskvit: Umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mlijeko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh 30x20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.

Tamna kora: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mlijeko sve lijepo izjednačiti pa ispeći dvije korice u istom plehu.

Fil u mlijeko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mlijeka gustin pa kad mlijeko provri uliti razmućen gustin i miješati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi. i povremeno miješati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmješati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.

Slagati tamna kora/ pola fila/ biskvit žuti/ fil druga polovina/ tamna kora.

Može glazura čokolade ili prah šećer.

(Bakina kuhinja/Magazin Novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA