• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trikovi za najukusnije ćufte: Cake za koje niste znali prave ogromnu razliku

Čini se da njihovo kuvanje nije nimalo teško - listajte meso, dodajte začine po ukusu i pržite sa obe strane. Ne može biti lakše.

 Izvor: Youtube / Gordon Ramsay

Ćufte u paradajz sosu ili sa prelivom, pa čak i kada se služe  samostalno, jedno su od najomiljenijih jela koje obožavaju svi od 7 do 77, a recepti za ovaj specijalitet su uvijek popularni.

Međutim, ne tako rijetko, čak i iskusnim domaćicama se desi da im ovi mesni uštipci ostanu žilavi i suvi. Ako ste mislili da je to do izbora mesa, prevarili ste se. Problem je u greškama koje pravite tokom pripreme, a kojih i niste svjesni.

Ovakvi propusti se ne dešavaju kuvarima u restoranima, a svoj najbolji trik za pripremu ćuftica i uštipaka od mljevenog mesa podijelio je jedan šef restorana u Britaniji.

Sigurno niste znali, ali mljeveno meso treba marinirati prije prženja. Preporuka je i da ga makar dva puta "provučete" kroz mašinu za mljevenje mesa, kako bi komadići bili što sitniji i bolje formirali oblik loptice ili pljeskavice.

Ono što je takođe važno da znate jeste da su ćufte najukusnije ako se prave od dvije vrste mesa, na primjer svinjetine i junetine ili čak svinjetine i piletine.

Poslije dvostrukog mljevenja mesa dodaju se začini. Možete ih izabrati po sopstvenom ukusu, ali preporuka šefa je da koristite samo biber, jer bi ostali mogli da iskuše meso. Trik je i da dodate ledenu mineralnu vodu u količini od 150 ml na 1 kg mljevenog mesa. Promiješajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i istucite kuhinjskim čekićem, što je moguće pažljivije. Tako pripremljeno stavite u frižider na 3-5 sati da odmori i pusti sokove.

Na samom kraju dodajte luk, usitnjen u mašini za meso ili u blenderu i posolite po ukusu. U finalu ostaje prženje - u maloj količini biljnog ulja dok se sa obe strane ne pojavi hrskava korica.

Po želji, možete da ih uvaljate u hljebne mrvice ili brašno, ali ova verzija je kaloričnija. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop