Društvo

Modriča proglasila PRIPRAVNOST PRVOG SETEPENA: Nadležni tvrde da građani NEMAJU RAZLOGA za zabrinutost

Autor Dušan Volaš

Opštinski štab za vanredne situacije u Modriči proglasio je danas stanje pripravnosti prvog stepena radi koordinacije na terenu, ali građani nemaju razloga za zabrinutost, rekao je zamjenik komandanta Štaba Mladen Milotić.

Izvor: Modriča.info

Milotić je rekao da situacija trenutno dobra i da su u Modriči provedene sve aktivnosti i preventivne mjere zaštite od najavljenih vremenskih neprilika.

Rukovodilac Civilne zaštite Modriča Željko Terzić rekao je da su u stanje pripravnosti stavljene jedinice civilne zaštite za asanaciju terena, Ronilački klub "Vidra" i Vatrogasno-spasilačka jedinica Modriča, koja uz ljudstvo raspolaže i sa 12 pumpi za vodu.

"Civilna zaštita raspolaže sa 4.000 vreća za pijesak koje će, u slučaju potrebe, biti obezbijeđene na kritičnim mjestima", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je tokom dana vodostaj rijeke Bosne bio u minusu 40 centimetara, kao i da nije zabilježen rast nivoa voda u lokalnim vodotocima.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od danas do petka, 20. januara, očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.

SRNA