Društvo

Druženje i gurmanluk: Počinje festival grmečke kobasice

Autor Dušan Volaš

Osmi festival grmečke kobasice biće održan u Bravskom kod Bosanskog Petrovca u subotu, 18. februara, na kom će učestvovati takmičari iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije.

Mesne prerađevine - viršle, slanina, kobasice... pune su soli, "traže" vodu i drugu hranu.
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Centralni događaj je ocjena kvaliteta fermentiranih domaćih kobasica, najavljeno je iz Udruženja građana "Ruralni razvoj" iz Drinića, koje je organizator.

"Udruženje ima misiju afirmacije ruralnih područja u svim segmentima. Najbolji način je diverzifikacija aktivnosti malih poljoprivrednih gazdinstava, te jačanje identiteta", naveli su iz ovog udruženja.

Početak fastivala, koji će obuhvatiti i niz drugih sadržaja, planiran je u 12.00 časova.

SRNA