Društvo

Nevrijeme zaustavilo i vozove: Stabla pokidala strujne vodove, ekipe na terenu (FOTO)

Autor Vesna Kerkez

Transportno ograničenje u željezničkom saobraćaju "Željeznica Republike Srpske" važiće do daljeg

Izvor: Željeznice Republike Srpske

"Željeznice Republike Srpske" uvode ograničenje u teretnom i putničkom željezničkom saobraćaju na dionicama Šamac-Doboj-Maglaj, Srpska Kostajnica-Banjaluka i Doboj-Petrovo Novo zbog oštećenja izazvanim snažnim nevremenom.

Iz "Željeznica" su pojasnili da je riječ o transportnom ograničenju u željezničkom saobraćaju na graničnim prelazima gdje prevozni put uključuje navedene deonice pruge.

U saopštenju se navodi da je kao posljedica današnjeg nevremena od 18.20 časova na kontaktnu mrežu na ulazu u stanicu Doboj jak vetar oborio stablo topole što je uzrokovalo prekid u napajanju.

Oštećena je i kontaktna mreža na području stanice Šamac gdje je vjetar bacio krovne konstrukcije sa obližnjih objekata, a uništen je krov stanične zgrade.

Kontaktna mreža na koju su pale dvije topole oštećena je i na području Mjesne zajednice Kožuhe kod Doboja, a u LJeskovim Vodama vjetar je oborio stablo na prugu.

Iz ŽRS-a ističu da su sve nadležne ekipe na terenu, sagleda se šteta i preduzimaju aktivnosti na otklanjanju i saniranju posljedica štete na željezničkoj infrastrukturi.

U okviru putničkog saobraćaja na dionicama Doboj-Petrovo Novo i Doboj-Stanari obezbijeđen je alternativni prevoz autobusima.

Transportno ograničenje u željezničkom saobraćaju "Željeznica Republike Srpske" važiće do daljeg, odnosno dok se ne steknu uslovi za redovno funkcionisanje željezničkog saobraćaja na ovim pravcima.

(Srna)