Društvo

Protivgradna zaštita u RS zbog nevremena ispalila 200 raketa

Autor Željko Svitlica

"Protivgradna preventiva Republike Srpske" ispalila je danas oko 200 raketa na gradonosne oblake koji su prošli cijelim sjevernim područjem Srpske.

Izvor: MONDO

Direktor "Protivgradne preventive" Tihomir Dejanović rekao je Srni da su oko 17.00 časova počela dejstva na jaku gradonosnu oblačnost koja je prošla od zapada prema istoku i da je do 21.00 čas ispaljeno oko 200 raketa.

On je naveo da je ovo četvrta gradonosna oluja koja u nekoliko dana prolazi istom trasom, od Novog Grada, preko planine Kozare i zahvata sjeverno područje Republike Srpske do granice sa Srbijom.

"Za ta četiri dana dejstava ispaljeno je više od 800 reketa i u velikoj mjeri suzbijen grad, njegova veličina i intenzitet padanja, ali je na dosta lokaliteta grad načinio štete", rekao je Dejanović.

On je dodao da je u posljednjem naletu gradonosne oluje bilo na dubičkom i gradiškom dijelu Potkozarja, te u okolini Nove Topole, gdje je bilo štete od grada i na automobilima.

Dejanović je naglasio da "Protivgradna preventiva Republike Srpske" čini sve da suzbije pojavu grada, ali da se on u ovako snažnim naletima gradonosnih oluja ne može potpuno spriječiti.

Prema njegovim riječima, nova nestabilnost najavljena je za srijedu, 26. jul.

Tagovi