Društvo

Stanivuković najavio novi koncept gradskog prevoza u Banjaluci

Autor Vesna Kerkez

Održan je sastanak predstavnika Gradske uprave i prevoznika, tokom kojeg je razgovarano o novitetima koje gradska administracija planira da uvede kada je u pitanju funkcionisanje javnog prevoza.

Izvor: GU Banjaluka

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, sastanak je bio prilika da sa prevoznicima porazgovara o novom konceptu javnog prevoza, kao i da im prezentuje nedavno završenu studiju javnog prevoza.

"Veoma uspješan i konstruktivan radni sastanak o svim promjenama i novitetima koje uvodimo kada je u pitanju funkcionisanje javnog prevoza već od početka naredne godine", istakao je on, dodavši da na ove promjene Banjaluka čeka godinama.

"Studija javnog prevoza će se uskoro naći pred odbornicima Skupštine grada, koji će imati priliku da daju mišljenje o svemu onome što smo marljivo pripremali u proteklom periodu", naveo je Stanivuković.

Podsjećamo, aktuelna gradska administracija kroz brojne mjere radi na jačanju urbane mobilnosti.

"S tim u vezi pokrenute su brojne aktivnosti koje imaju za cilj promjenu kulture saobraćaja na području grada kroz veću upotrebu javnog prevoza i alternativnih prevoznih sredstava", kazali su iz Gradske uprave.

(MONDO)