Društvo

Evo kako da se prijavite za "Kartice za zdravo djetinjstvo" u Banjaluci

Autor Nikolina Damjanić

Za „Kartice za zdravo djetinjstvo“, roditelji djece uzrasta do sedam godina, kao i trudnice treba da ispune zahtjev za izdavanje kartice i predaju ga u Gradsku upravu u kancelarije Odjeljenja za društvene djelatnosti – broj 23 i 24.

Izvor: Grad Banja Luka

Zahtjev se može uzeti ispred Prijemne kancelarije, a porodica podnosi jedan zahtjev bez obzira na broj djece.

Iz Gradske uprave pojašnjavaju da je uz zahtjev potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu ukoliko dijete ne ide u vrtić, odnosno roditelji korisnici usluga JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banjaluka i subvencija Grada Banjaluka za privatne predškolske ustanove ne dostavljaju uvjerenja o prebivalištu, već samo zahtjev.

Predaja zahtjeva moguća je svakim radnim danom od 8.30 do 15.00 časova.

Naime, na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića Banjaluka je uvela još dvije nove mjere podrške – „Kartice prijateljstva“ za penzionere i lica starija od 65 godina, te „Kartice za zdravo djetinjstvo“ za porodice sa malom djecom, uz koje će ove kategorije naših sugrađana, kroz povoljniju kupovinu u više od 20 prodajnih objekata na području grada, od sada moći ostvariti značajne uštede.

Uz to, Stanivuković je najavio kako će Grad pripremiti i „Kartice prijateljstva“ za samohrane roditelje, te za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju.

(Mondo)