Društvo

Vraćena slova na Kupusište: Poznato i ko ih je "ukrao"

Autor Dragana Božić

Slova "U" i "F" koja su, kako je juče rekao Draško Stanivuković, ukradena, vraćena su u novi Ćirilični park, odnosno Kupusište.

Izvor: Screenshot/ATV

Miljan Pupović je jedan od stanara koji kaže da je ovaj čin bio način da se izrazi bunt građana koji ne žele slova, piše Buka.

“Na Zboru građana je odlučeno da se park vrati u prvobitno stanje. Gradska uprava se još ne oglašava”, kaže Pupović.

Milkica Radeljić Kresojević je stanarka zgrade koja kaže da je ovo bio čin revolta koji su stanari morali da preduzmu u otporu prema betonizaciji i uništavanju parka.

“Gradski oci nas uporno ignorišu, obraćamo im se i kao da sve bacamo u bunar. Pokušavamo da skrenemo pažnju na nezakonite radove i protivljenje građana, a oni nastavljaju sa radovima”,saopštili su iz Odbora za zaštitu parka Kupusište.

Na teren je izašla policija koja je konstatovala da su slova pronađena. Očekuje se dolazak inspektora.

Podsjećamo, Stanivuković je juče na vanrednoj konferenciji u ovom parku javnosti saopštio da su ukradena dva slova, te osudio "brojne vandalske činove" za koje je optužio svoje političke protivnike.

Nedugo potom, objavio je i video krađe slova pozivajući MUP Srpske da rasvijetli ovaj slučaj.

"Došli smo do snimka kako huligani kradu naša ćirilična slova! Ako ovo MUP ne može da rasvijetli onda su svi saučesnici zajedno sa SNSD-om u ovom činu", napisao je Stanivuković na mreži "X".

(Mondo)