Društvo

Lakše do nalaza: Počele sa radom laboratorije u banjalučkim selima

Autor Vesna Kerkez

Ponovo su u funkciji punktovi za vađenje krvi u ambulantama porodične medicine Doma zdravlja u Vrbanji, Zalužanima, Bronzanom Majdanu, Piskavici, Dragočaju, Potkozarju i Verićima, potvrđeno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Navedeno je da će uzorkovanje na terenu od 8.00 do 10.00 časova u ambulanti porodične medicine Vrbanja biti rađeno svakog ponedjeljka i petka, u ambulanti porodične medicine Zalužani svakog utorka, u ambulanti Dragočaj svaku srijedu, a u ambulanti Bronzani Majdan svakog drugog četvrtka počevši od 19. septembra.

Uzorkovanje će u ambulanti Piskavica biti rađeno svakog drugog četvrtka od 8.30 do 9.30, počevši od 19. septembra, u ambulanti Potkozarje svakog drugog četvrtka od 8.00 do 10.00 časova počevši od 26. septembra, a uambulanti Verići, svakog drugog četvrtka od 8.30 do 9.30, počevši takođe od 26. septembra.

Kako su dodali iz Doma zdravlja, nalazi se mogu podići kod medicinskog osoblja na pultu lokaliteta poslije 15.00 časova na dan uzorkovanja ili sutradan ukoliko ambulanta porodične medicine radi samo prvu smjenu.

(Srna)