Društvo

Vremenska prognoza: Oblačno s kišom tokom većeg dijela dana

Autor Željko Svitlica

U BiH će danas biti suvo i toplije vrijeme na sjeveru, dok će u ostalim predjelima ostati oblačno, uz povremenu kišu tokom većeg dijela dana.

Izvor: Shutterstock

Padavine će do večeri prestati, a razvedravanje se očekuje tokom noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren, sjeveroistočni vjetar, ponegdje uz jake udare vjetar.

Dnevna temperatura vazduha biće od 16 na jugozapadu do 24 na sjeveroistoku, a u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica pet, Čemerno osam, Gacko i Han Pijesak devet, Kalinovik 10, Sokolac, Kneževo, Mrakovica i Livno 11, Bileća, Dinić i Sarajevo 12, Foča, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Rudo 13, Trebinje, Novi Gradi Ribnik, Bihać i Tuzla 14, Banjaluka, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Srbac i Zenica 15, te Bijeljina, Doboj, Mostar i Neum 16 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa u Driniću je pao 21 litar kiše po metru kvadratnom, u Srebrenici i Čemernu 18, u Mrkonjić Gradu 17, u Zvorniku 16, te u Prijedoru i Doboju 15.

Dvanaest litara kiše po metru kvadratnom palo je u Bileći, u Trebinju i Kneževu 11, u Novom Gradu i Mrakovici 10, u Banjaluci, Višegradu i Ribniku devet, u Foči i na Han Pijesku osam, u Kalinoviku, Gacku i Rudom šest, te u Bijeljini jedan.

(MONDO)