Društvo

Privođenja i skandali: Šta se zapravo desilo u Nevesinju?

Autor mondo.ba

Haos koji je juče nastao, tokom obilježavanja mitrovdanske akademije u Nevesinju, zbog odluke da najveće priznanje dodijele Iliji Tamindžiji, poslaniku SNSD-a rezultovalo je skraćenom svečanom akademijom, ali i hapšenjem jedne osobe.

Tokom svečane akademije, nezadovoljni borci okupljeni na trgu, negodovali su zbog dodjeljivanja najvećeg priznanja "Povelje opštine Nevesinje" Iliji Tamindžiji, poslaniku SNSD-a, a tom prilikom je došlo do hapšenja jedne osobe.

Kako je za MONDO potvrdila portparol PU Trebinje Vanja Antelj, zbog narušavanja javnog reda i mira, te ometanja policijskog službenika u vršenju dužnosti priveden je B.P., koji je nakon nekoliko sati pušten na slobodu.

Nezadovoljni članovi Gradske boračke organizacije Trebinje su još prekjuče jednoglasno odlučili da delegacija ovog udruženja neće prisustvovati svečanoj Skupštini u Nevesinju, na kojoj će, kako je planirano, Mitrovdanska povelja biti dodijeljena Iliji Tamindžiji.

U programu svečane akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebalo je da nastupe poznati beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić, ali su, iz za sada još nepoznatih razloga odbili nastupiti.

Svečana akademija je ipak održana ali u skraćenoj verziji i bez nastupa glumačkog dvojca.

Načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović, nije želio da komentariše razloge otkazivanja njihovog nastupa.

“Glumci su bili planirani, nisu htjeli nastupiti. Svečana akademija je održana i ja mislim da je bilo dobro i bez njih”, kratko je za MONDO prokomentarisao Avdalović.

/Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka Mondo portalu/