Društvo

BiH nudi pomoć Albaniji

Autor mondo.ba

BiH je ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa koji je jutros pogodio tu zemlju, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Ministarstvo je, posredstvom Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH, stupilo u kontakt sa službom zaštite i spasavanja Albanije, te je izražena spremnost BiH da pomogne spasiocima i narodu Albanije u potrazi za nastradalima, kao i otklanjanju posljedica zemljotresa.

Očekuje se informacija iz Albanije koja vrsta pomoći je trenutno najpotrebnija, a BiH je spremna da vrlo brzo pošalje spasilački tim sa opremom za potragu i spašavanje osoba u ruševinama.

SAUČEŠĆA DODIKA I KOMŠIĆA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Albanije Iljiru Meti povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

"Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a posebno zbog žrtava ove prirodne katastrofe. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze iskrenog saučešća i solidarnosti zbog bola koji ih je zadesio", navodi se u telegramu saučešća.

Dodik je naglasio da javnost sa posebnom pažnjom prati napore spasilačkih ekipa na pronalaženju preživjelih, sa željom da se što prije prevaziđu posljedice ove elementarne nepogode, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić takođe je uputio telegram saučešća predsjedniku Albanije Iljiru Meti povodom stradanja građana u zemljotresu koji je zahvatio tu zemlju.

"Dozvolite da u ime građana BiH i u svoje lično ime izrazim najdublje saučešće povodom stradanja građana Albanije. Brz oporavak svim povrijeđenim", navedeno je u telegramu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tagovi