• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Ja neću biti ministar koji će voditi MUP RS u NATO

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Ministri u Vladi RS, Anton Kasipović i Dragan Lukač, kazali su danas u Narodnoj skupštini RS odgovarajući na pitanja poslanika, da nisu upoznati sa detaljima dokumenta Program reformi koje je usvojilo Predsjedništvo BiH.

 Lukač: Ja neću biti ministar koji će voditi MUP RS u NATO Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Nisam upoznat sa detaljima. Smatram da su oni, koji su učestvovali u kreiranju dokumenta, vodili računa o onome što je usvajala ova Narodna skupština RS i da će dokument koji će otići u Brisel sačuvati vojnu neutralnost", rekao je ministar pravde RS Anton Kasipović, odgovarajući na pitanje poslanika PDP-a Jelena Trivić.

Isto pitanje je ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču postavio poslanik SDS-a Miladin Stanić, zahtijevajući i da objasni i da li će to imati neke posljedice za policiju u RS.

Možda će vas zanimati

"Očigledno da na različite načine shvatamo taj dokument. Vi svoje mišljenje zasnivate na pretpostavkama, ja bih ga ipak pročitao. Meni nije u rukama, i ja ne mogu sad da vam to dam. Što se tiče MUP-a RS, ako se krene u NATO, sigurno bi došlo i do neke reforme. Znate da su izjave Milorada Dodika da nije za NATO. Ja ne smatram da MUP RS treba da ulazi u bilo kakvu reformu, pa ni zbog eventualnog ulaska u NATO. Nemamo apsiraciju da budemo njihovi članovi i ne možemo da zaboravimo ono što su uradili kao savez, bombardovanje RS i Srbije. Ako jednog dana RS odluči da ide u NATO, ja neću biti ministar koji će voditi to mininistarstvo u NATO", rekao je Lukač.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE