Društvo

"Ipak smo mi samo djeca": Predstava i izložba u sedam gradova

Autori mondo.ba mondo

Centar modernih znanja realizuje projekat "Ipak smo mi samo djeca" koji se bavi prevencijom maloljetničkog prestupništva i vršnjačkog nasilja, u sedam gradova: Gradiška, Srbac, Kneževo, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor i Banjaluka.

Izvor: Centar modernih znanja

U cilju upoznavanja djece sa svim negativnim posljedicama maloljetničkog prestupništva, u navedenim gradovima će biti organizovana predstava "E moj vaspitaču" koju izvode glumci DIS pozorišta iz Banjaluke, a koja je nastala na osnovu istinitih priča maloljetnih prestupnika iz Vaspitno-popravnog doma Banjaluka.

Nakon predstave će biti organizovan razgovor sa bivšim maloljetnim delinkventom o greškama koje je napravio u životu i posljedicama takvog ponašanja, uz moderatora, socijalnog radnika Bojana Trgića, a u kojem se moći da učestvuju u svi gledaoci predstave.

Biće postvljena i izložba novinarskih tekstova o vršnjačkom nasilju i devijantnom ponašanju, koja će biti predstavljena u istim prostorima gdje će se odigravati predstave.

Predstavu izvode glumci DIS pozorišta, u režiji Novice Bogdanovića, po ideji prof. dr Nebojše Macanovića. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa "Bosnia and Herzegovina Reselience Initiative (BHRI)", koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).