Društvo

U Federaciji BiH od danas ukinut policijski čas

Autor Klix.ba

Federalni štab civilne zaštite donio je na današnjoj sjednici naredbu o ukidanju policijskog časa u FBiH, potvrđeno je za Klix.ba.Kako saznaje ovaj portal, odluka stupa na snagu već danas.

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Podsjetimo, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara juče je uputio Federalnom štabu civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana (policijski čas) na području Federacije BiH.

Policijski čas u Federacija BiH uveden je 21. marta 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa.

Građanima bez dozvole je bilo zabranjeno kretanje od 20 do pet časova.

Podsjećanja radi, Federalni štab civilne zaštite danas je donio naredbu prema kojoj se mlađima od 18 i starijima od 65 godina ipak omogućava kretanje u određenom periodu.

Kako je odlučeno, prihvaćen je prijedlog da se tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) od 9 do 13 časova vani mogu kretati osobe starije od 65 godina.

Utorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog štaba, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 pa sve do 20 sati.