Društvo

Šeranić ličnost godine: Priznanje dugujem svim zdravstvenim radnicima

Autori mondo.ba RTRS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić dobitnik je nagrade "Večernjakov pečat" za ličnost godine, koju dodjeljuje Večernji list, izdanje za BiH.

Izvor: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS

Ovo priznanje dobile su i doktorice Darija Kisić Tepavčević iz Srbije i Alemka Markotić iz Hrvatske.

"Ovih troje ljekara postali su heroji u borbi protiv pandemije kovid-19 u tri zemlje. Alemka i Darija dvije su Sarajke, a Alen je Banjalučanin", obrazložili su organizatori.

Ministar Šeranić poručio je da je možda bio u prilici da bude najvidljiviji u ovoj situaciji, ali je istakao da ovo priznanje duguje svim zdravstvenim radnicima, svom timu u Ministarstvu zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske i svojoj porodici.

"Koristim priliku da zahvalim Večernjem listu na priznanju i izrazim nadu da ćemo u budućnosti biti manje u prilici da se susrećemo sa ovakvim situacijama koje smo imali u protekla tri mjeseca" rekao je Šeranić.

On je čestitao doktorki Kisić Tepavčević i doktorki Markotić, ističući da su one mnogo doprinijele da "regionalno prateći jedni druge, damo uspješan odgovor na epidemiju virusa korona".

Tepavčevićeva u svom obraćanju je istakla da je pandemija kovid-19 sve podsjetila kako su ljudi mali i bespomoćni pred često nepredvidivom prirodom.

"Sarajevo će uvek imati specifično mesto u mom srcu, iako već dugo godina živim i radim u Beogradu i doživljavam ga kao svoj grad", dodala je Tepavčevićeva.

Markotićeva je zahvalila na priznanju i čestitala kolegama laureatima koji su podijelili ovu borbu protiv virusa korona sa ostalim zdravstvenim radnicima, te istakla da ovu vrijednu nagradu posvećuje svojim roditeljima, kolegama i članovima Štaba Civilne zaštite Hrvatske. 

Prestižna manifestacija, 19. po redu "Večernjakov pečat", ove godine održana je istovremeno u nekoliko gradova u BiH i regionu.