Društvo

Zaraženi u Trebinju povezani sa skupom van grada

Autor SRNA

Četiri nova slučaja infekcije virusom korona u Trebinju potvrđena su kod lica srednje i mlađe životne dobi, a prvi rezultati epidemiološke istrage govore da bi to moglo da bude povezano sa jednim skupom organizovanim van grada.

Izvor: mondo.ba

"Riječ je o osobama iz različitih porodica iz Trebinja. Virus korona potvrđen je kod dvojice Trebinjaca i jedne Trebinjke srednje životne dobi, te kod jedne naše sugrađanke mlađe životne dobi", navedeno je u saopštenju gradskog Štaba za vanredne situacije.

Situacija sa virusom korona u Trebinju je pod kontrolom i nema mjesta panici, istaknuto je iz Gradskog štaba, odakle su pozvali sugrađane da smanje društveni kontakt, da u zatvorenom prostoru nose maske i da što češće peru ruke.

"LJubljenje, rukovanje i grljenje treba izbjegavati bez izuzetka, a fizičku distancu držati na minimalnom rastojanju od jedan i po do dva metra, jer se samo uz poštovanje ovih preporuka može spriječiti širenje kovida-19", poručili su iz Štaba.

U saopštenju je istaknuto da je situacija u gradovima u okruženju veoma složena, pa se građanima Trebinja savjetuje dodatni oprez.

Na području Trebinja su od početka pandemije virusa korona registrovana 33 oboljela lica, od kojih se njih 22 oporavilo.