Društvo

Serijal (NE)VIDLJIVI - Osobe sa invaliditetom iz drugog ugla

Autor mondo.ba

Udruženje Centar modernih znanja, uz podršku Grada Banjaluka, kreirao je serijal dokumentarnih filmova (NE)VIDLJIVI. Serijal prati životne priče osoba sa invaliditetom koji su postigli izuzetan uspjeh u svojim profesijama.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Osobe sa invaliditetom su predstavljene iz drugog ugla, ne kroz nedostatak koji posjeduju, nego kroz ono što čine da napreduju, iznoseći svoja viđenja o sreći, uspjehu, prijateljstvu, ljubavi, o svemu onome od čega je satkan život.

"Polazeći od složenih okolnosti u kojima mladi ljudi odrastaju, pritisnuti bremenom i stigmom, jer pripadaju nekoj od marginalizovanih grupa, željeli smo prikazati pozitivne ljudske primjere i životne priče lica sa invalididetom koji i pored stigme i marginalizacije uspijevaju da opstanu i odupru se brojnim preprekama koje ovo društvo svakodnevno nameće. Želimo prikazati ljude 'borce', njihove životne priče i način kako su uspjeli, ali i prikazati odnos društva prema njima i probleme sa kojima se suočavaju i pored svoga uspjeha", saopštili su iz Centra modernih znanja.

Epizode ovog serijala možete pratiti na zvaničnim stranicama Centra modernih znanja, kao i na portalu Micromreža.

(NE)VIDLJIVI - Olivera Mastikosa
Izvor: Centar Modernih Znanja CMZ