Politika

Banjaluka za sada bez gradskog menadžera, Jelena Trivić objasnila kakav je njen angažman

Autor Željko Svitlica

Trivićeva kaže da ne vjeruje da će ona biti gradski menadžer u Banjaluci, ali da suštinski jeste angažovana u timu gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Podsjećamo, prošle godine je najavljeno da će Banjaluka dobiti gradskog menadžera koji bi trebalo da se bavi operativnim stvarima vezanim za privredu i investicije.

Na prvoj pres konferenciji u Gradskoj upravi nakon preuzimanja mandata, Stanivuković je rekao da će Trivićeva biti menadžer grada i da će to raditi volonterski.

"Ona za tu funkciju neće biti plaćena, a radiće je u svom domenu odnosno, ekonomiji," rekao je tada.

Banjaluka za sada nema gradskog menadžera, a uloga Jelene Trivić koja je i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prema njenim riječima, nešto je drugačija.

"Gradski menadžer postoji u Zakonu o lokalnoj samoupravi i može da se popuni sistematizacijom jednog grada. Obzirom da bi to zahtevalo cjelodnevni angažman, ne vjerujem da ću ja biti gradski menadžer, obzirom da sam i profesor na fakultetu i narodni poslanik i da za ta dva angažmana imam zaista mnogo posla. Neki vid pro bono angažmana ja imam sa Draškom, ali više neformalnog karaktera, u smislu da smo Draško i ja i do sada najbliže sarađivali i konsultovali se međusobno u vezi bitnih političkih i programskih odluka. U tom svjetlu, ja sam de-fakto već angažovana, ali ne u formi gradskog menadžera," objasnila je Jelena Trivić.

Gradskog menadžera u Republici Srpskoj ima Bijeljina, a jedno vrijeme ovo radno postojalo je i u Gradu Trebinju.

(Mondo/Ž.S.)