• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić odgovorio Stanivukoviću: "Elementarno neznanje..."

Autor Siniša Stanić

Bivši i aktuelni gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić i Draško Stanivuković, "zaratili" su sinoć na Tviteru.

 Radojičić odgovorio Stanivukoviću: "Elementarno neznanje..." Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Ono što je "isprovociralo" Radojičića da se oglasi je jučerašnja Stanivukovićeva objava da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Grada, zajedno s brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

Kasno sinoć uslijedio je odgovor bivšeg gradonačelnika.

"Ovo je potpuno netačan podatak i mora se demantovati ! Barem 1.500 od pobrojanih zaposlenih nije na budžetu Grada, niti su mnoga navedena preduzeća/ustanove korisnici budžeta za plate", napisao je Radojičić.

Nakon toga uslijedio je odgovor aktuelnog gradonačelnika.

"Od koga Vodovod naplaćuje vodu? Od naših građana, gospodine Igore, i tako ima sopstveni budžet koji jeste budžet našeg grada i građana i onda se isplaćuju plate i za višak radnika koji ste vi zaposlili. Koliko je viška radnika u Centru za socijalni rad, Akvani, JUSC Borik itd? Znate li koliko je ugovora o djelu onih radnika koji ste vi primili na određeno i koliko ste ugovora potpisali poslije izobra nakon poraza? Sve vi to znate, za sada i bolje od mene, ali kada se upoznam sa svim, neće biti onako kako ste vi ostavili. Odmarajte", napisao je Stanivuković.

Ubrzo je stigao novi odgovor od Radojičića:

"Opet elementarno neznanje! Ne razlikujete osnovne pojmove. Neka Vam objasne razliku između 'ugovora o djelu' i rada na određeno vrijeme. Neka Vam objasne razlike između ustanova, akcionarskih društava, društava s ograničenom odgovornošću, budžeta itd".

"Vama bi bilo bolje da su vam objasnili kako se na izborima pobjeđuje, a te pojmove vidim da dobro poznajete, s obzirom na to šta ste ih morali potpisati. Do sada ste na sve ćutali, pa bolje vam je da tako i ostane", zaključio je Stanivuković prepirku.

Na ovaj "duel" reagovali su i drugi korisnici tvitera sa komentarima poput:

"Narod je tražio rijaliti, neka izvole sada."

"Ništa od iznesenog do sada nije istina. Unazađuje upravu,grad i radnike! Bruka!"

"Ko gubi ima pravo da se ljuti", itd...

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Razlog

Pa razlika je velika, Igor je u prvih mjesec dana već pravio razne dugoročne strategije, formirao ekipe i hvatio se posla na terenu.Draško je drugačiji, samostalno ne može i ne zna, vjeruje u dosadašnju taktiku, senzacionalizam plus lična promocija kako trči, pliva, jaše ali nigdje knjige i kako polaže ispite.

Maya

@Razlog Predstava za naivne. Sve su to isti igrači. Jedni kao nesto rade, drugi kao kritikuju i tako godinama. Ako je neko nesto uradio nije licnim novcem vec budzetskim koji puni obican narod. Budite face pa izgradite koju fabriku i zaposlite stotine i hiljade gradjana, nece vam pasti kruna s glave. Ili vam to nije dozvoljeno od onih cije zadatke izvršavate i jedni i drugi vec par decenija?

MONDO REPORTAŽE