Politika

Podrška lidera SDS-a i PDP-a gradonačelniku Banjaluke

Autor Siniša Stanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je sastanak s liderima PDP i SDS Branislavom Borenovićem i Mirkom Šarovićem, a tema je bila nepravilnosti koje je ustanovio Tim za reviziju.

Izvor: Grad Banja Luka

Stanivuković je rekao da je jedina gora stvar od kriminala ta da se na kriminal ne reaguje. Rekao je da je pozvao učesnike sastanka da preko tužilaštva, te drugih institucija pokušaju reagovati na ono što se, kako kaže, dešavalo u najvećem gradu RS.

"Pozvao sam poslanike i predstavnike političkih stranaka da se, ako niko od nadležnih ne reaguje, ne libimo otići zajedno pred tužilaštvo", rekao je Stanivuković, prenosi EuroBlic.

Napomenuo je da će se sutra po planu postaviti crvena traka oko ugostiteljskog objekta "Kajak terasa" i zabraniti rad ovog objekta.

Naglasio je da će se i dalje zalagati da se ovo pitanje odnosno rezultati Tima za reviziju nađu na vanrednoj sjednici Skupštine grada.

Šarović je naglasio da Stanivuković ima njegovu podršku.

"Šokiran sam onim što mi je rečeno na ovom sastanku i razmjerama onog što se dešavalo u Banjaluci. Sada je na potezu pravosuđe i ovo će biti veliki test za njih. Mislim da će odgovoriti zadatku. Ukoliko ne, onda ćemo tražiti podršku svih drugih kako bi oni koji trebaju uradili svoj posao", najavio je Šarović.

Borenović je rekao da su Stanivukovićevi postupci jedini ispravan put za Banjaluku i RS.

"Na primjeru lokalnih preduzeća mogu se vidjeti razmjere kriminala i korupcije, a određene institucije ćute. S pravom su u strahu oni koji su pokrali Banjaluku i RS. Zamislite samo šta nas čeka u oktobru naredne godine kada osvojimo vlast na nivou RS i uđemo i u 'Pošte', 'Elektroprivredu', 'Šume Srpske' i sva druga javna preduzeća", naveo je Borenović.