• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić o posebnoj sjednici: Dodik zove Incka na slavu, a navodno se svađaju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS), Miladin Stanić, rekao je da ova stranka na sutrašnjoj vanrednoj sjednici NSRS ''neće podržati predstavu Milorada Dodika.''

 Stanić o posebnoj sjednici: Dodik zove Incka na slavu, a navodno se svađaju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Stanić je na pres konferenciji nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupština rekao da "Dodik godinama poziva Incka na svoju krsnu slavu, a sve to vrijeme se navodno svađaju putem medija. "

"Ta situacija opisuje lažnu politiku SNSD-a. Kako to da Valentin Incko Dodiku odgovara kao gost na porodičnoj slavi, a danas kad odlazi mu ne odgovara? Mi iz SDS-a nećemo da dajemo legitimitet takvoj lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom," kaže Stanić.

On smatra da je Narodna Skupština Republike Srpske zloupotrebljena "na način da neko, provodeći svoje lažne politike, svojata Narodnu skupštinu bez dogovora sa partijama koje učestvuju u radu parlamenta." 

Stanić je kazao da očekuje da će sutrašnja sjednica ličiti na sve prethodne sjednicu u kojima Dodik, kako je rekao, "vrijeđa narodne poslanike, psuje ih i priča kako ih prisluškuje i na sve će ličiti osim na ozbiljnu raspravu."

"Pitam građane i javnost, šta se desilo sa pričom o referendumu o 9. januaru koju je Dodik lažno gurao u Narodnu skupštinu Republike Srpske u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine? Ili zašto je na zasjedanje Narodne skupštine poslat lažni materijal o Programu reformi ili MAP-u a uprkos zaključcima Narodne skupštine, Dodikovi ministri i predsjedavajući Savjeta ministara danas ubrzano vuku BiH u NATO na način da se Republika Srpska više ništa ne pita po pitanju NATO integracija," rekao je šef Kluba poslanika SDS.

Stanić ističe da SDS neće podržati "predstavu Milorada Dodika" jer je sjednica o radu Valentina Incka trebalo da bude održana prije pet godina, da je bilo volje.

"Namjere predlagača ove teme i ovog dnevnog reda su sve osim iskrene," zaključio je Stanić.

O sutrašnjoj sjednici

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE