Politika

Mladima će druga tranša pomoći od 100 KM biti uplaćena 5. septembra

Autor Željko Svitlica

Druga tranša pomoći od po 100 KM za mlade u Republici Srpskoj biće uplaćen 5. septembra.

Izvor: MONDO

Ovo je, kao i prvu tranšu pomoći najavio srpski član Predsjedništva BiH i kandidat za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, Milorad Dodik.

Osim toga Dodik je najavio da će institucije Republike Srpske omogućiti dodatne pogodnosti za studente koji žive u domovima, pa čak i besplatan smještaj.

"Za sve koji imaju pravo na boravak u studentskim domovima to će biti besplatno, uz neke veoma niske naknade za ishranu od marku, marku i nešto po obroku", izjavio je Dodik za Radio-televiziju Gradiška.

Ponovo je najavio da će u septembru penzioneri i boračke kategorije stanovnika dobiti još jednom po 100 KM.

Ranije je Dodik izjavio da će pokrenuti inicijativu da se nezaposlenim majkama sa četvoro i više djece u Srpskoj obezbijedi redovna mjesečna naknada od 750 KM, sa pripadajućim doprinosima za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

"Na taj način one će moći da se posvete svojoj višečlanoj porodici. To će sigurno olakašati njihov položaj", istakao je Dodik.

Dodik je prvi najavio, a zatim je i resorna ministarka Srebrenka Golić potvrdila, da će Vlada Srpske u narednih sedam do 10 dana pripremiti set zakona u vezi sa legalizacijom stambenih objekata izgrađenih do 2013. godine, kako bi se prvenstveno izbjeglim i raseljenim porodicama omogućilo da bez naknade legalizuju ono što su izgradili u nuždi da sebi obezbijede krov nad glavom.

(Mondo)