• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz 100 KM dobijate članstvo u stranci? U SNSD tvrde da je sve zlonamjerna laž

Autor Nikolina Damjanić

Član Glavnog odbora SDS-a i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS Boris Šukalo optužio je danas SNSD kako na osnovu podataka mladin koji su se prijavili za 100 KM pomoći, bez pitanja učlanjuju mlade u ovu partiju. U SNSD sve demantovali.

 100 KM i članstvo u SNSD Izvor: MONDO

Šukalo je rekao da su to informacije koje je "dobio sa terena" i prozvao je nadležne organe da se pozabave “ovim problemom”.

"Sve funkcioniše na principu da iz SNSD pozovu mlade koji su na spisku da su dobili novčanu pomoć od 100 KM i obavijeste ih da dođu u SNSD da preuzmu člansku kartu ove stranke. I uzaludna su objašnjenja mladića i djevojaka da nisu članovi nijedne stranke, niti da su predali bilo kakav zahtjev za učlanjenje u SNSD. Jednostavno od telefonskih pozivača iz SNSD dobiju odgovor: Dobili ste 100 KM I to je dovoljno“, tvrdi Šukalo u saopštenju.

Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Iz Gradskog odbora SNSD-a su demantovali ovu informaciju, decidno navodeći da se članstvo u stranku i pomoć od 100 KM ne mogu dovesti u vezu.

Hvale se da im se u posljednjih godinu i po dana priključilo 2.500 novih članova, od kojih više od 1.000 mladih, ali da to nema veze sa jednokratnom pomoći.

"Tvrdnje SDS-a da se mladi koji su se prijavili za novčanu pomoć pozivaju u Gradski odbor da preuzmu člansku kartu su netačne i zlonamjerne. Broj mladih koji podržavaju SNSD, ali i odluke Vlade Republike Srpske očigledno je trn u oku SDS-u pa bezuspješno pokušavaju da diskredituju svaki potez vlasti i SNSD- a vrijedan isključivo hvale. Dok SNSD ispunjava obećanja, opozicija svoju politiku temelji na lažima", poručili su iz Gradskog odbora SNSD za Mondo.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Rok za prijave za pomoć mladima trajao je do 25. jula, a prema podacima ukupno se prijavilo 131.850 mladih. Ministarstvo finansija je na račune mladih koji su se registrovali putem aplikacije isplatilo ukupno 12,6 miliona KM.

Nakon što je predsjednik SNSD i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Vlada Republike Srpske iz republičkog budžeta isplatiti po 100 KM mladima, oglasili su se iz omladinskih organizacija te stranke. Smatraju da "ovaj vid finansiranja pokazuje zahvalnost i poruku mladim da ostaju na našim prostorima".

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Reli

Osim toga glupost je nazvati clanove SNSD-a normalnim, moralnim ljudima, profesionalcima, strucnjacima...

Bob Rock

Od opozicije ne bi dobili ni to...

Glupost

Taman i da je tačno iza izbornog paravana glasa ko kako hoće. Opozicija sopstveni debakl politike i organizacije servira politički nepismenijem dijelu naroda kao tuđi promašaj

Zole

@Glupost je nazivati i smatrati glasače SNSD-a pismenim

MONDO REPORTAŽE