Liječenje preko stranke

Prijave za mamografski pregled u stranačkim prostorijama SNSD-a

Autor Željko Svitlica

Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Kozarskoj Dubici pozvao je sve Dubičanke starije od 40 godina da se za mamografski pregled prijave - u prostorijama stranke.

Izvor: SNSD

Dubički SNSD saopštio je da je Rankica Marelj, koja je kandidat za narodnog poslanika u NSRS i predsjednica OO SNSD "inicirala da se obezbijedi besplatan mamografski pregled" za sve Dubičanke radi prevencije raka dojke.

Mobilni mamograf početkom oktobra biće instaliran u Kozarskoj Dubici, a Dubičane su pozvane da prijavni upitnik za pregled popune u prostorijama SNSD-a svakim radnim danom od 8.00 do 20.00 časova u periodu od 06.do 25. septembra.

"S obzirom da je u porastu broj oboljelih od ove opake bolesti, a znamo svi da rana dijagnostika spašava život želim da ova praksa zaživi u našoj opštini i da sve žene dobiju mogućnost da se pregledaju, na vrijeme odreaguju u slučaju potrebe i prije svega preventivno djeluju. Naše sugađanke su nečije majke, tetke, sestre, bake i namjera nam je da omogućimo i razvijamo naviku preventivnog pregleda u društvu", rekla je Marelj.

Na komentar da u ovakvim slučajevima može postojati sumnja na zloupotrebu, jer se pacijenti za zdravstveni pregled prijavljuju u stranci, objasnila da je pregled zakazan za 5. oktobar, poslije izbora, da se prijaviti može bilo koja žena bez obzira da li je član stranke ili ne, te da se u stranci popunjava formular sa osnovnim podacima koji su potrebni za takav zdravstveni pregled.

Pregled će biti obavljen na mamografu u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, a mamograf je obezbijeđen sredstvima donatora.

"Nažalost, ovi pregledi i mamografi nisu dovoljno dostupni u RS", rekla je Marelj o motivima za ovu akciju u vrijeme izborne kampanje.

U Transparensi internešnal BiH nam je rečeno da će OO SNSD u Kozarskoj Dubici biti prijavljen Centralnoj izbornoj komisiji zbog sumnje da ovakvom akcijom krše izborna pravila, konkretno član Izbornog zakona koji kaže da strankama i kandidatima tokom izborne kampanje nije dozvoljeno da obećavaju "novčane nagrade ili druge materijalne koristi s ciljem dobivanja podrške birača".

Podsjećamo nedavno je u Banjaluci otvorena kancelarija "Ujedinjene Srpske" prilikom čega je otkriveno da će građani u ovoj stranačkoj bazi moći izmjeriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

(Mondo)