• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranački autobus PDP-a i Draška Stanivukovića krši pravilnik i uzurpira parking u nultoj zoni (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Autobus koji se koristi za izbornu kampanju Partije demokratskog progresa (PDP) u posljednjih par dana je parkiran na parkingu u nultoj zoni u centru Banjaluke čime je višestruko prekršen pravilnik kojim se reguliše parkiranje vozila na javnim parkiralištima u gradu.

 Autobus PDP. Izvor: MONDO

"Brendirani" autobus zauzeo je više od 20 mjesta (28) na centralnom dijelu parkinga Galerija (kod "Kraša") gdje nije moguće parkirati vozilo jer je kompletan prostor ograđen saobraćajnim čunjevima u vrijeme kada autobus PDP-a nije tu.

(FOTO prilog: autobus je na ovom mjestu bio parkiran juče, a danas je prostor ograđen/rezervisan)

Navedeni parking u centru grada pripada tzv. "nultoj zoni" gdje se, prema Pravilniku ne može vršiti rezervacija parkirališta ili njegovog dijela.

U Pravilniku o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranjazabranjeno je na parkiralištima parkirati vozilo na način da se zauzmu dva ili više parking mjesta, a takođe je zabranjeno na parkiralištima koja su namijenjena za parkiranje putničkih automobila, parkirati druga vozila, prikolice, radne mašine, priključne mašine, autobuse, kamione i slično.

Naplate parkiranja oslobođena su službena vozila MUP-a, hitne pomoći i vatrogasna vozila za vrijeme intervencije.

Izvor: mondo.ba

Pravilnik propisuje pravo na besplatnu godišnju parking kartu za sve zone i ovo pravo imaju gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, šef kabineta gradonačelnika, predsjednik skupštine, odbornici u Skupštini grada i načelnici odjeljenja. Oni ga većinom i koriste: gradonačelnik svoje lični privatno vozilo najčešće parkira tačno ispred frontalnog ulaza u Gradsku upravu.

Gradonačelnik takođe ima pravo da zaključkom u toku godine dodijeli do 20 besplatnih godišnjih parking karata dok pravo na posebnu besplatnu kartu za parkiranje imaju i članovi zvaničnih delegacija za vrijeme službene posjete Gradu, a na osnovu zahtjeva Kabineta Gradonačelnika.

Istina, parkiralište ili njegov dio se mogu besplatno rezervisati, ali samo u svrhu promocije Grada Banjaluka, a takvu rezervaciju odobrava načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Od ovog odjeljenja i gradske službe za odnose s javnošću zatražili smo objašnjenje ko je dozvolio autobusu pomenute političke partije da zauzme veliki dio jednog od najfrekventnijih parkirališta u centru grada i odgovor ćemo objaviti kada bude dostavljen.

(Mondo)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE