Politika

Dodik pričao o prisluškivanju Amerikanaca, ambasada ga optužila da je bahat

Autor Željko Svitlica

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, oglasila se nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH izjavio "kako prisluškuju američkog ambasadora u BiH", ali i niza drugih izjava.

Izvor: Ambasada SAD u BiH

Dodikovo ponašanje su nazvali "bahatim".

“Ono što govorimo privatno je isto što i javno – Sjedinjene Države ostaju privržene suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i odgovorit ćemo na svaku destabilizirajuću, antidaytonsku aktivnost. Sva ta bahaćenja gospodina Dodika ne mogu promijeniti temeljnu činjenicu da RS nije država. Ona je jedan od dva entiteta BiH. Njegovo zalaganje za “Samostalnu Srpsku u BiH” ne štiti RS ni njene stanovnike, već se kocka s njihovom budućnošću”, navode iz Ambasade SAD-a u BiH, prenio je N1.

Dodik je o prisluškivanju govorio na predizbornom skupu u Brčkom.

"Malo smo se uvježbali pa i mi njih sad slušamo, ne samo oni nas. Znam ja što oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaša američkog ambasadora, a mi ga samo 'kliknemo' i znamo št on radi. Mi smo država", rekao je u srijedu naveče na predizbornom skupu SNSD-a Milorad Dodik.