Politika

U utorak pojačane mjere bezbjednosti u Banjaluci

Autor Željko Svitlica

Policijska uprava Banjaluka povodom sutrašnje svečane primopredaje dužnosti predsjednika Republike Srpske preduzima pojačane mjere sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

"Građanima koji budu željeli da prate ovaj događaj ispred Palate Republike savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane, da je sutra sa ciljem bezbjednosti učesnika skupa na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova.

Konstitutivna sjednica novog, 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra, a predsjedavaće joj najstariji narodni poslanik Nataša Radulović.

Radulovićeva će sjednicom, na kojoj će zakletvu položiti novi poslanici, te novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjedavati uz pomoć generalnog sekretara Narodne skupštine Nebojše Zgonjanina i najmlađih poslanika iz tri političke partije sa najvećim brojem mandata - Anje Ljubojević, Aleksandra Trninića i Nebojše Drinića.