• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Sjednicom predsjedava Nataša Radulović, zakletvu polažu poslanici, Dodik i Cvijanovićeva

Autor Brankica Spasenić

Predstavnici parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini RS dogovorili su na današnjem sastanku da će prva konstitutivna sjednica novog, jedanaestog saziva, biti u utorak sa početkom u 12 sati.

 Konstitutivna sjednica novog saziva NSRS Izvor: Narodna skupština RS

Kao što je juče najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, na današnjem sastanku je usvojeno da će na konstitutivnoj sjednici NSRS svečanu zakletvu pred novim poslanicima položiti Željka Cvijanović kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, dan prije preuzimanja mandata u Sarajevu.

Predstavnici SNSD, SDS, PDP, SP, DEMOS, US, Za pravdu i red, DNS, NPS, SPS i Pokreta za državu, odlučili su da prvom sjednicom NSRS, do izbora novog rukovodstva, predsjedava najstariji narodni poslanik Nataša Radulović, uz pomoć generalnog sekretara Nebojše Zgonjanina i tri najmlađa narodna poslanika iz tri političke partije sa najvećim brojem mandata Anja Ljubojević, Aleksandar Trninić i Nebojša Drinić.

Na današnjem sastanku je usvojen prijedlog dnevnog reda prve sjednice - konstituisanje radnog predsjedništva, izbor Кomisije za izbor i imenovanje, razmatranje i usvajanje izvještaja Кomisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, polaganje svečane zakletve narodnih poslanika, izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine RS, imenovanje generalnog sekretara i zamjenika, polaganje svečane zakletve člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS, polaganje svečane zakletve predsjednika i potpredsjednikā Republike Srpske, pokretanje inicijative za izbor delegata iz RS u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i pokretanje inicijative za izbor delegata u Vijeće naroda RS.

Na sastanku je usvojen prijedlog odluke po kojoj bi Narodna skupština RS u jedanaestom sazivu trebalo da ima četiri potpredsjednika.

Milorad Dodik je još juče precizirao da će kandidat za predsjednika skupštine Srpske biti Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska), a Boran Bosančić (Demos) za generalnog sekretara.

Dodik je već objelodanio da će jedan potpredsjednik NSRS biti iz najveće opozicione partije, a tri ostala – potpredsjendik iz reda bošnjačkog naroda biće iz SNSD-a, Hrvat takođe iz SNSD-a, dok će Socijalistička partija odrediti potpredsjednika iz reda srpskog naroda.

Precizirao je i da računa da će četiri delegata u Domu naroda PSBiH imati SNSD, a kandidati su Radovan Kovačević, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Snježana Bursać-Novaković.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE