• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Glavna karakteristika novog saziva NSRS je da je nastao nakon pokradenih izbora

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Popredsjednik PDP i narodni poslanik Igor Crnadak rekao je da će glavna karakteristika novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske biti da je to saziv koji je nastao "nakon izbora na kojima je pokradena volja građana Republike Srpske".

 Igor Crnadak NSRS vlast izbori Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Crnadak kaže da je ovo prvi put da o tome nisu govorili samo pojedinci i političke partije, nego i institucije.

"PDP će svuda, u NSRS, širom Republike Srpske, BiH, i svugdje u svijetu gdje budemo imali priliku ove četiri godine, govoriti o sramnom izvještaju na 22 strane Glavnog centra za brojanje CIK-a i o desetinama sramnih načina na koje su izbori, posebno oni za nivo predsjednika Republike, pokradeni", rekao je Crnadak nakon današnjeg skupštinskog sastanka predstavnika političkih stranaka koje participiraju u novom sazivu Narodne skupštine.

Crnadak kaže da je PDP na sastanku bio protiv toga da Narodna skupština zadrži četiri potpredsjednika:

"Četvrti potpredsjednik je ranije uveden samo da bi se „namirila“ Ujedinjena Srpska. Predložili smo da NSRS ponovo ima tri potpredsjednika, ali vladajuća većina je to odbila i pokazala da je ne interesuje čak ni simbolično smanjenje troškova i da ne žele da pošalju poruku da se u ovoj krizi treba štediti i smanjivati nepotrebne troškove", naveo je Crnadak.

Crnadak je takođe predložio da sve stranke koje djeluju u novom sazivu NSRS da osude fizički napad na narodnog poslanika Nebojšu Vukanovića.

"To je civilizacijski stav, jer svako od 83 poslanika mora u svakom dijelu Republike i u svakom momentu biti zaštićen od ovakvih napada. Nažalost, samo SDS, PDP i Lista za pravdu i red su podržale ovaj prijedlog, a druge stranke su odbijanjem osude nasilja pokazale da će se njihov primitivizam, arogancija, drskost i bahatost nastaviti i u narednom mandatu", istakao je Crnadak.

Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, Crnadak je rekao da PDP nije imao nikakve ozbiljne kontakte po tom pitanju.

"Međutim, mi bismo eventualno razgovarali samo sa onima koji su spremni da idemo u proces mijenjanja Izbornog zakona, i to odmah, u prvim mjesecima nove vlasti, a da bi se uveo video nadzor na biračkim mjestima, skeneri glasačkih listića i da bi se onemogućilo da volja naroda ikada više bude ovako brutalno pokradena kao ove godine", poručio je Crnadak.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Ma ti si se dobro prehladio

MONDO REPORTAŽE