Politika

Trivićeva o opozivu: Bijeljina je jedini svjetionik u režimskom mraku u Republici Srpskoj

Autor Željko Svitlica

Skupština grada Bijeljina pokrenula je danas opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića usvojivši inicijativu 25 odbornika, a potpredsjednica PDP Jelena Trivić najavila je "mobilizaciju" opozicije.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Te nedjelje biće dan referenduma, referenduma na kojem će se odlučivati da li skoro čitava Republika Srpska pada pod šapu režima ili će Bijeljina ostati svjetionik u mraku. Tog dana će svako od nas moći dati doprinos, građani Bijeljine glasanjem, a mi iz čitave Republike Srpske čuvanjem izbornog materijala od krađe kakvu su činili na oktobarskim izborima", napisala je Trivićeva na Fejsbuku.

Trivićeva smatgra da "Bijeljina mora biti prioritet prioriteta svih iskrenih opozicionara".

"Tog dana svi moraju biti isti, i predsjednici stranaka, stranački funkcioneri i članovi, svi moraju biti u funkciji čuvanja glasačkih kutija. Ko tog dana ne pruži svoj maksimalan doprinos, ko ne pokaže zube režimu, smatraće se njegovim pomagačem. Ljubiša, ne brini, mobilizacija je počela, dolazimo u Bijeljinu!", smatra Trivićeva.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, povodom današnje odluke skupštinske većine o pokretanju procesa njegovog opoziva, pozvao je narod da u što većem broju izađe na referendum 19. marta i iskaže svoju volju.