Politika

Dodik o priznanju Kosova: Šteta je već načinjena u Savjetu Evrope

Autor Vesna Kerkez

"Zašto bi Srbija podržala teritorijalni integritet BiH, ako BiH ne podržava teritorijalni integritet Srbije?", kazao je Dodik

Izvor: Brankica Spasenić - Mondo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se možda moglo i formalno izaći u susret zahtjevu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, pa reći da Bosna i Hercegovina ne priznaje Kosovo, ali da je napravljena šteta u vezi sa glasanjem BiH u Savjetu Evrope.

Reagujući na Dačićevu izjavu da Sarajevo treba da se izjasni da li priznaje ili ne priznaje Kosovo, Dodik je upitao "zašto bi Srbija podržala teritorijalni integritet BiH, ako BiH ne podržava teritorijalni integritet Srbije?"

"Mislim da je ovo dovelo do raščišćavanja situacije. Činjenica da je minirano pravo Predsjedništva BiH da odlučuje o glasanju o prijemu Kosova u Savjet Evrope govori o tome da je BiH već utvrdila svoj stav", rekao je Dodik.

On je izjavio da je ignorisan stav predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović da BiH nije priznala Kosovo i da ne treba da prizna nikakvu poziciju Prištine bilo gdje, javila je radiotelevizija Republike Srpske.

(FoNet)