Politika

Stanivuković tvrdi da je na tragu nove skupštinske većine, Šmitove odluke ne podržava

Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, organizovao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o kriza vlasti i blokadi rada Skupštine Grada Banjaluka.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Na sastanku skupštinske većine i gradonačelnika bili su predstavnici višečlanih porodica, prevoznici i investitori, a primijećen je i banjalučki biznismen Mladen Milanović Kaja, prenosi N1.

“Ako kažu (koalicija oko SNSD) da je rješenje deblokade skupštine načelnici, da. Ako je cilj načelnici iz SNSD – ne”, naveo je Stanivuković.

Pripremio je imena v.d. načelnika odjeljenja za predstojeću skupštinu i zatražio hitno rješenje pitanja EBRD-a, škole u Adi, projekta Voda 2.

Stanivuković je kazao i da nisu koaliciju, niti za vlast s SNSD-om, ali jesu da imenuju v.d. načelnika.

Najavio je da bi u avgustu mogla otpočeti gradnja mosta u Docu i kolektora na Vrbasu. Tvrdi da je u toku i kreiranje nove većine u Skupštini grada.

"US (Ujedinjena Srpska) sigurno i Demos moguće", su navodno na njegovoj strani.

Stanivuković je takođe rekao da ne podržava nametnute odluke Kristijana Šmita.

"Banjaluka ne može biti tema u ovom teškom trenutku za RS. Ne smiju Srbi na Srbe. Na tragu sam institucionalne odbrane RS. Ovaj sukob u Banjaluci ne smije da postoji ako vodimo borbu za status RS", rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke sastao se u maju prošle godine sa Kristijanom Šmitom u Banjaluci. Sastanak je održan na inicijativu Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Stanivuković je bio prvi političar i zvaničnik iz Republike Srpske koji se sastao sa Šmitom koji za Republiku Srpsku zvanično nije visoki predstavnik zbog načina na koji je došao na tu funkciju.

 (MONDO)