Politika

"Prijetnje, psovke i nasrtanje": Vukanović i Vučinić prijavili policiji Stevandića i Vidovića

Autor Dragana Božić

Nebojša Vukanović objavio je danas na svojoj stranici da su poslanik Đorđe Vučinić i on danas podnijeli prijavu policiji protiv predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića i njegovog savjetnika Siniše Vidovića.

Izvor: Twitter/Nebojša Vukanović

Kako je naveo Vukanović, prijavu su podnijeli zbog prijetnji, psovki i fizičkog nasrtaja na njih u sali Narodne skupštine Republike Srpske.

"Zbog posljednjeg u nizu velikih incidenata Stevandić mora biti smijenjen i uklonjen, kako bi prestao da urušava i sramoti Narodnu skupštinu Republike Srpske", napisao je Vukanović i najavio da će sa poslanicima SDS-a i PDP-a koji su, kako tvrdi, stali u zaštitu i osudili Stevandićevo ponašanje, pripremiti inicijativu i zahtjev za smjenu Stevandića.

Vukanović je rekao i da će tražiti da se kazni njegov savjetnik Siniša Vidović, koji je, kako navodi, upao u salu tokom sjednice, gdje nikako nije smio biti, nasrnuo, psovao i prijetio poslaniku Kluba za pravdu i red Đorđu Vučiniću.

"Policiji smo prijavili i zloupotrebu da je Stevandić, u klasičnom sukobu interesa i zloupotrebi položaja, dodijelio unosan posao nabavke i održavanja vozila svom savjetniku i partijskom kolegi Siniši Vidoviću, što bi trebalo biti posebna tema istrage. Jasno nam je da su institucije zarobljene i da će učinili sve da i ove zloupotrebe prođu nekažnjeno, ali nećemo se predavati i odistajati, niti ćemo bilo kome dati na sebe, da nas pokuša fizički ili na bilo koji drugi način ugroziti jer ćemo se braniti od zla svim sredstvima", rekao je Vukanović.

(Mondo)