• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBILI POZIV: Vukanović i Trivićeva ne dolaze na sastanak sa Šmitom u Banjaluci

Autor Dragana Božić

Visoki predstavnik Kristijan Šmit, kojeg vlasti u Srpskoj ne priznaju, trebao bi sutra boraviti u Banjaluci, objavili su domaći mediji.

 viber_image_2022-12-21_14-08-14-657.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Međutim, narodni poslanik Nebojša Vukanović i predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić odbili su sastanak sa njim.

Tako tvrdi Vukanović koji je dobio, ali i odbio poziv na sastanak.

“Danas oko 17 časova dobio sam mejl, te telefonski poziv iz Kabineta Kristijana Šmita, poziv na sastanak sutra u 13:30 časova u hotelu Meriot u Banjaluci. Odmah sam odgovorio da ne želim doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, sa ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedoslaska. Šmita ne interesuje šta misli narod i opozicija, jer za dvije godine od kako je došao nije našao za shodno da nekog pozove na sastanak, i očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tom ne želim da učestvujem. Uzurpator je pokazao da je kukavica, ponovo se povukao i ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, obesmislio i ponizio sve nas pričom o jajima i paradajzu za Šmita”, izjavio je Vukanović.

Kaže da Šmit pokušava da ih grubo zloupotrijebi i kompromituje, zbog svojih ličnih interesa i želje da prkosi Dodiku dolaskom u Banjaluku, i tako ga javno ponizi.

“Jelena Trivić danas je izjavila medijima da će otići na sastanak sa Šmitom u Banjaluci, jer smatra da sa svima treba razgovarati, predsjednik PDP-a Branislava Borenović bio je neodređen, dok SDS po mojim saznanjima ne planira otići na sastanak, što je ispravna odluka po mom mišljenju u ovom trenutku. Smatram da Jelena Trivić i drugi koji se kolebaju, treba da odustanu od sastanka, koji nema ni Dnevnu red, jer neće dobiti ništa osim pokušaja kompromitacije u režimskim medijima, i samo tako dati povod režimu i njegovim medijima da šire spinove, umjesto da polože narodu račune zbog nove izdaje i kapitulacije kad se Šmit slobodno bude šetao Banjalukom”, navodi Vukanović.

OD SASTANKA ODUSTALA I TRIVIĆEVA

"Nakon što sam zvanično dobila poziv za sastanak sa Šmitom, sutra u Banjaluci, odgovorila sam negativno i neću prisustvovati pomenutom sastanku. Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje i u ime Narodnog fronta", rekla je Trivić.

Dodala je da je poslala e-mail sat vremena nakon zvaničnog prijema te da ne želi detaljno objašnjavati razloge odbijanja.

"Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nije bilo oklijevanja po ovom pitanju", zaključila je Trivić.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE