Politika

Osnivači "Mi – glas iz naroda" optužili Dodika za raskol stranke

Autor Nikolina Damjanić

Pet od sedam osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" održalo je konferenciju za medije povodom raskola koji je nastao u toj organizaciji, a u sve su uvukli i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Izvor: Slaven Petković - Mondo

U okviru političkog pokreta Mi-glas iz naroda, koji djeluje u Srbiji, došlo je do raskola, a dvojica od sedam osnivača Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić navodno su napustili ovaj pokret. Nestorović, koji je, kao i Pavić, uspio osvojiti mandat u Skupštini Srbije, to demantuje, tvrdeći kako pokret još formalno nije ni osnovan, tako da ga ne mogu ni napustiti.

Međutim, ono što je zanimljivo je da su ostalih pet osnivača u cijelu priču o raskolu uvukli i predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

"Imali su sastanak Nestorović i Pavić sa Dodikom, bio je još jedan naš član, bez znanja nas ostalih. Izašli su na konferenciju za medije i iznosili stavove koje su iznosili, predstavljeni su kao poslanici „Mi“, a da ostali osnivači i članovi nisu znali ništa o tome. Govoreno je u naše ime, a da o tome mi ništa nismo znali", izjavio je jedan od osnivača Jovan Janjić

Dodao je i kako je Dodik predložio Nestoroviću da treba uništiti kolektivno rukovodstvo i da treba da se izglasa predsjednik. Janjić je napomenuo i kako će ovaj pokret uskoro biti registrovan kao politička partija.

Siniša Ljepojević, jedan od osnivača, rekao je da je za raskol u pokretu kriv Milorad Dodik jer je on predložio Nestoroviću da je organizaciji potreban predsjednik, a ne kolektivno rukovodstvo.

"Od sedam osnivača ostalo je nas pet i pokret „Mi – glas iz naroda” nastavlja sa radom. Mi koji smo ostali treba da izvučemo neke pouke i da neke stvari koje su izvor problema eliminišemo. Između nas pet postoji saglasnost da se odluke donose konsenzusom, a onda kada to nije moguće glasanjem", rekao je Ljepojević.