• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestorović u Banjaluci: Naš pokret će se širiti na druge srpske zemlje (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Branimir Nestorović poslanik u Narodnoj skupštini Srbije izjavio je danas u Banjaluci da će nastojati da politički pokret "Mi glas naroda" proširi i van granica Srbije.

 IMG_0802.JPG Izvor: Slaven Petković - Mondo

Nestorović je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da će se, kao i Dodik, zalagati za cilj da Srbi u Republici Srpskoj automatski postanu državljani Srbije.

Govorio je i o izbornom uspjehu i Kosovu i Metohiji.

"Naš uspjeh na izbiorima će se izučavati u istoriji. Narod u Srbiji je prepoznaoi promjene. Pokret nije samo ograničen na Srbiju, širićemo se na sve srpske teritorije i srpski svet. Isus Hristos je krenuo samo sa idejom i napravio jednu od najvećih svjetskih religija Ne može niko da nas zustavi. Bog je učinio da samo od ničega postali treća relevantna politička stranka u Srbiji", rekao je Nestorović.

Penzionisani ljekar potvrdio je raniji stav da njegov politički pokret neće ulaziti u koalicije sa drugim strankama u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje o pritiscima vlasti u Prištini na Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji Nestorović je rekao da mogućnost rješavanja problema ne postoji sve dok je Srbija na evropskom putu zato što se na taj način obavezuje da poštuje posredovanje EU u pregovorima sa Prištinom.

"Savjet bezbjednosti je jedino mjesto gdje može da se rješava ovo pitanje. Naše rješenje je da se istog sekunda prekinu svi pregovori. Imate jednu stranu koja 11 godina ne poštuje nijedan dogovor i Briselske sporazume koji su veoma štetni za nas i nadate sa da ćete dobiti tu jednu Zajednicu srpskih opština koja nije ništa. To je nikakav ustupak, a ni to ti ne daju", smatra Nestorović.

"To vam je kao vjeridba, date djevojci prsten, ona mora da bude dobra - a vi možete da radite šta god hoćete!", ilustrovao je odnos Prištine odnosno EU, sa Beogradom.

Dodao je da se Srbi na KiM moraju finansijski pomoći a da je jedan od instrumenata otkup njihovih poljoprivrednih proizvoda po duplo većim cijenama.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

I sta onda plavooki? Okruzeni sa svih strana Nato zemljama, krenuti tenkovima na Kosovo i Metohiju?

MONDO REPORTAŽE