Politika

Dodik o privredi: Moramo se osloniti na sopstvene snage

Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je danas veliki izazov baviti se realnim sektorom, jer se cijeli svijet nalazi u haosu i problemima zbog recesije, te istakao da će vlasti Srpske osmisliti kako da pomognu domaćim privrednicima da prevaziđu problem

Izvor: Borislav Zdrinja - Služba predsjednika RS

"U podređenom smo položaju kada je riječ o privredi EU i moramo se osloniti na sopstvene snage", rekao je Dodik otvarajući Međunarodni sajam privrede "Banjaluka Ekspo 2024".

Predsjednik Srpske je ukazao da je ovaj sajam prilika za razmjenu iskustava, ali i ostvarivanje novih kontakata kako bi se došlo do cilja svakog privrednika, a to je razvoj.

Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja izlagača okupljenih u Banjaluci, te najavio da će podržati organizaciju ovog sajma i naredne godine.

"Banjaluka je danas mnogo jača nego u prethodnom periodu i iz dana u dan pokazuje da je spremna da se razvija, ali i bude mjesto razgovora i dogovora na regionalnom nivou i šire. Ostaćemo posvećeni ovakvom privrednom okupljanju s ciljem da budemo društvo otvoreno za nove ideje, kao i da stvorimo okruženje povoljno za nove investicije", poručio je Dodik.

On je ukazao da su sajmovi, kao što je ovaj, prilika da se čuju ideje i zahtjevi privrednika, te za okretanje savremenim tokovima privredne saradnje, što će ljudima omogućiti normalan i kvalitetan život.

Dodik je podsjetio da će u petak, 5. aprila, biti održan Ekonomski forum sa delegacijom iz Mađarske.

"To govori da je vlast Srpske spremna da razgovara, ali i da preduzima aktivnosti na dovođenju potencijalnih investitora", rekao je Dodik.

Prvi međunarodni sajam privrede "Banjaluka Ekspo 2024", koji je okupio oko 300 izlagača iz regiona i svijeta, počeo je danas u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske.

Pokrovitelj Sajma je predsjednik Srpske, a zemlja partner Srbija.

(MONDO)