Politika

Dodik u Donjoj Gradini: Njemačka sponzorisala NDH i ustaše, a danas rezoluciju o Srebrenici

Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Njemačka sponzorisala Nezavisnu Državu Hrvatsku, ustaški pokret, ubijanje, a danas je sponzor rezolucije o Srebrenici koji treba da stradalni srpski narod stavi na tamnu stranu istorije

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Dodik je u Donjoj Gradini istakao da se u Srebrenici nije desio genocid ali jeste na ovom mjestu i da je to neuporedivo.

"Broj nije ni važan, koliko je važno ko se pojavljuje iza svega toga", rekao je Dodik i dodao da je rezolucija politički dokument.

On je napomenuo da su Srbi imali dva antifašistička pokreta, partizanski i otadžbinski, te je ponosan što u proteklom ratu nije bilo podjele među Srbima.

"Ujedinjeni smo danas više nego ikad, nikada više nismo posvećeni tome da pokažemo pravu istinu", istakao je Dodik i naveo da predsjedik Srbije Aleksandar Vučića ulaže napore, kao i da srpski narod ima brojne prijatelje.

On je upitatao kako je poslije rezolucije moguće da se nastavi zajedički donositi odluke sa Bošnjacima. Ne idemo dalje, a naći ćemo način kako", rekao je Dodik.

Ovdje su, kaže Dodik, da brane ne samo Republiku Srpsku, već sa Srbijom brane i interese srpskog naroda, svidjelo se to kome ili ne.

On je naveo da će naredne godine ova manifestacija biti još veća, uvjeren da će tada biti svi na okupu da se kaže da je srpski narod stradalni, a da je i sa drugim narodima koji stradaju solidaran.

"Naša je želja da sve to prestane, a da bi to prestalo moraju da se maknu veliki da odu u neku istoriju koja je dostojna samo njima, ali nikada ne smijemo zaboraviti šta su nam uradili", rekao je Dodik.

(Srna)