Politika

Borenović na čelu liste PDP-a u Banjaluci, nema Crnatka

Autor Željko Svitlica

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović predvodiće listu ove partije na izborima za Skupštinu Grada Banjaluka u oktobru.

Izvor: PDP

Uz Borenovića su, još narodni poslanici Mirna Savić Banjac, Nebojša Drinić i Tanja Vukomanović.

Peti je aktuelni odbornik Dragan Milanović, a slijede ga Milada Šukalo, savjetnik gradonačelnika Draška Stanivukovića, Bojan Kresojević, gradski menadžer, Jovo Savanović, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i njegove kolege iz aktuelnog saziva Smiljana Moravac Babić i Krsto Golijanin.

Potom se na listi nalaze Tanja Palačković, Igor Maksić, Adriana Basara, savjetnik gradonačelnika, Vladimir Grujuć, šef Kabineta gradonačelnika, Vuk Višekruna, v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u GU Banjaluka, zatim Dragana Kljajić i Ljubiša Ančić.

Na listi se nalaze dva savjetnika gradonačelnika Vedrana Prole i Duško Tadić, te Tomislav Grabovica, nekadašnji odbornik PDP-a u prvom sazivu nakon osnivanja stranke.

ATV prenosi da listu čine još Miroslav Ševo, Žana Bojanić, Čedo Ševarika, Milica Bogojević, Radivoj Majstorović, Milan Popović, Božidar Šipka, Željko Subotić, Nataša Mirošljević Šestić, Jovica Brkić, Nada Vasiljević, Bojan Tešanović, Sandra Blagojević, Branko Popović i Ognjen Savanović.

Na listi nema Igora Crnatka, šefa kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kao i u slučaju SNSD-a i drugih stranaka, GO PDP je na listu stavio poznata politička imena, među kojima je troje narodnih poslanika, a nosilac je poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH. Cilj ovakvog postupka je da stranka osvoji što više glasova na lokalnim izborima, ali postoje male ili nikakve šanse da se mnogi od ovih sa liste stvarno i nađu u klupama Skupštine grada u Banjaluci.

(MONDO)