Politika

Jelena Trivić kampanju započela kod teniske arene: "Ovo je simbol simbioze" (FOTO)

Autor Željko Svitlica

Kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Jelena Trivić započela je predizbornu kampanju i predstavila program mjera koje će realizovati ukoliko joj građani daju povjerenje.

Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Trivićeva je najavila "reviziju ugovora koje grad ima sa pojedinim firmama i usvajanje urbanističkog plana sa ciljem zaustavljanja betonizacije grada".

Ponovila je svoju namjeru da će vrata Gradske uprave biti "zatvorena za tajkune", a objekat ispred kojeg se obratila medijima nazvala je simbolom "simbioze" gradske i republičke vlasti.

Pojašnjavajući dodatno svoj program koji je objavila sinoć, Trivićeva je poručila da će uvesti neradnu nedjelju za djelatnosti u kojima je to moguće, te izjednačiti cijene javnih i privatnih vrtića već od 1. januara naredne godine.

"Obezbijedićemo besplatne đačke karte i školske knjige svim učenicima osnovnih i srednjih škola. Ono što je dobro urađeno u prošlom mandatu ćemo proširiti", rekla je Trivićeva na otvaranju kampanje u Banjaluci.

Ona je navela da se u njenom programu mjera nalazi i isplata jednokratne novčane pomoći od 500 KM penzionerima i borcima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

"Grad će finansirati izgradnju stanova za mlade, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 KM po metru kvadratom. Otvorićemo nove slobodne ekonomske zone sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja radnih mjesta", rekla je Trivićeva.

Ona je obećala da će omogućiti četiri puta veće izdvajanje za sport, te će biti izgrađeno hiljadu novih parking mjesta.

(MONDO)