Politika

Da li Stanivuković obmanjuje građane sa dodjelom besplatnih placeva?

Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Draško Stanivuković predstavio je danas, kako je rekao, jedan od besplatnih placeva za mlade bračne parove i samohrane roditelje. Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković tvrdi da je u pitanju obmaba građana.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Gradonačelnik Draško Stanivuković predstavio je jedan od besplatnih placeva za mlade bračne parove i samohrane roditelje, koji se nalazi u Mjesnoj zajednici Motike, na oko 700 metara od škole.

Tom prilikom je ponovo pozvao mlade bračne parove i samohrane roditelje da se prijave do ponedjeljka, do kada je i otvoren javni poziv.

Ninković: Lažna obećanja

Predsjednik Skupšine grada Banjaluka Ljubo Ninković, rekao je da gradonačelnik Draško Stanivuković obmanjuje građane i koristi lažna obećanja kako bi privukao njihovu pažnju kada mu je to najpotrebnije.

"Njegova najnovija tvrdnja o dodjeli besplatnih placeva mladim bračnim parovima potpuno je nelegitimna i nelegalna. Naime, takva odluka nije ni razmatrana, a kamoli izglasana na Skupštini grada Banjaluke, što je neophodan uslov da bi se bilo kakva podjela zemljišta mogla sprovesti. Ovo je još jedan primjer Stanivukovićeve neozbiljnosti i sklonosti da koristi prazna obećanja i manipulacije kako bi stekao politične poene", kaže Ninković.

On tvrdi da se Stanivuković ne libi da koristi laži i prevaru, obmanjujući građane.

"Njegov način vođenja grada, u kojem se stalno oslanja na nerealna obećanja i trikove, pokazuje da je okružen lošim savjetnicima koji podržavaju njegovu potrebu da se šepuri i bude u centru pažnje", dodaje Ninković.

Trivić pozvala građana da "ne nasjedaju na obmane"

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić pozvala je mlade bračne parove i samohrane roditelje da ne nasjedaju na, kako je navela, obmane sadašnjeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o dodjeli placeva.

Trivićeva je navela da mora postojati odluka Skupštine grada o dodjeli zemljišta bilo kome, ističući da takva odluka nikada nije donijeta, saopšteno je iz Narodnog fronta.

Ona je naglasila da je u razgovoru sa nekoliko iskusnih advokata dobila informaciju da bi u slučaju da neko potpiše ugovor o dodjeli zemljišta sa gradom Pravobranilaštvo Republike Srpske moglo na sudu bez problema ishodovati oglašavanje ništavim takvog ugovora, a prevareni građani bi morali platiti i po nekoliko hiljada KM troškova postupka.

"Stanivuković u očaju zbog katastrofalnog rejtinga pokušava da lažnim obećanjima povrati dio izgubljenog rejtinga", zaključila je Trivićeva.

(MONDO)