• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udruženje potrošača: "Kartice prijateljstva" u Banjaluci u praksi ne važe, firme još nemaju ugovor sa gradom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Kartice prijateljstva" koje je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u ponedjeljak uručio pojedinim Banjalučanima u praksi ne funkcionišu, kažu u Udruženju za zaštitu potrošača "Reakcija".

 Kartice prijateljstva Banjaluka Izvor: Grad Banjaluka

"Kartice prijateljstva" gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, u utorak nisu vrijedile u tvornici obuće "Bema", "Nešković pumpama", a ni u ostalim kompanijama, firmama i preduzećima sa Stanivukovićeve liste.

"Mnogi građani su se žalili da su otišli u markete koje je lično gradonačelnik spomenuo i da nisu mogli da ih koriste. Iz tih firmi su dali izjave da nemaju ugovor o saradnji sa gradom. Dakle, to baš u praksi nije ono kako je prezentovano u javnosti", rekao Dragan Jošić iz Udruženja potrošača za RTRS.

Republički tržišni inspektor juče je utvrdio da privredni subjekti o kojima je riječ nemaju potpisan ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa gradom.

Mondo saznaje da jedna od firmi jeste potpisala ugovor kojim je regulisana saradnja i popusti, ali da je potrebno vrijeme da popusti budu provedeni u praksi. 

Gradsko rukovodstvo je prilikom dodjele saopštilo da je riječ o najvećim popustima u preko 25 prodajnih mjesta.

"Dokaz tome jeste da jedan penzioner u, na primjer „Zoki komercu“, koje je jedno od prodajnih mjesta, hljeb koji košta do marku i 90 feninga sa ovom karticom može da kupi za 99 feninga. Dodatno, roditelji dječija kolica koja koštaju oko hiljadu KM, ista mogu da kupe za 700 KM, a sjedalicu koja je oko 400 do 450 KM, roditelji sada mogu da kupe za 200 do 250. Tome treba da dodamo i popuste na frižidere, televizore u iznosu od 100 KM", rekao je Stanivuković.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaaa

Mlati čovek sa narodom samo tako, narod ko ovce

Joj

Joj Draško brate, jedan korak naprijed, tri nazad. De malo obzdaj temperament i promisli da to što radiš bude zakonito i kvalitetno

Каспер

Дјела... Без покрића Као и све што ради

MONDO REPORTAŽE