MONDO pita, Banjaluka bira

Intervju sa kandidatima za gradonačelnika Banjaluke (-1)

Tri kandidata za gradonačelnika Banjaluke odgovorili su u odvojenim intervjuima za Mondo na nekoliko istih, svima postavljenih pitanja.

Izvor: MONDO

Kadidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke i aktuelni gradonačelnik Draško Stanivukovićnije imao vremena da odgovori na naša pitanja. Stanivukovića smo kontaktirali prvog, 20. septembra, kada se složio da odgovori na pitanja, ali od tog datuma do danas gradonačelnik na njih nije odgovorio.

Prvi je na pitanja odgovorio Davor Dragičević, nezavisni kandidat za gradonačelnika, zatim Jelena Trivić, kandidat Narodnog fronta, a poslije nje odgovorio je i kandidat SNSD-a, Nikola Šobot

Postavili smo pitanja o tome šta je u Banjaluci urađeno dobro, a šta loše i šta može bolje; kako bi riješili saobraćajne gužve i šta bi napravili od skupo plaćene teniske arene.

Kandidati su pokušali da objasne kako bi se snašli u slučaju da im je skupštinska većina politički suprotstavljena. Iz odgovora ćete saznati i da li bi u zvaničnu posjetu primili Kristijana Šmita, američkog ambasadora i Milorada Dodika.

Ove nedjelje saznali smo da su političke stranke za kampanju potrošili više od 10 miliona KM, a naše sagovornike pitali smo koliko novca su uložili u svoju kampanji i kako se ona finansira.

U jednom od odgovora naše čitaoce i gledaoce upoznali su sa svojom drugom, profesionalnom stranom, koja nije vezana za politiku.

(MONDO)