Politika

Amidžić: Iz budžetske rezerve pomoći pogođenim područjima u Federaciji BiH

Autor Nikolina Damjanić

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić najavio je da će predložiti Savjetu ministara da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva kao pomoć opštinama u Federaciji BiH koje su pogođene poplavama.

Izvor: Kiseljak.info

Amidžić je izrazio saučešće porodicama stradalih i saosjeća sa svima koji su direktno pogođeni katastrofom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Vjerujem da ćemo svi zajedno naći snage da prebrodimo i ovu katastrofu koja nas jesnašla, a Ministarstvo finansija i trezora, na čijem sam čelu, stavlja se na raspolaganje svima kojima je pomoć potrebna", istakao je Amidžić.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona saopštila je da je u ovom trenutku potvrđena smrt 14 osoba u poplavljenim područjima u Jablanici, ali da se prijavljen veliki broj nestalih na jablaničkom i na području Konjica. Među stradalima je i jedna beba dok se ljekari u Mostaru bore za život majke.

Između Konjica i Jablanice napravljen je privremeni koridor da bi se došlo do ljudi, unesrećene izvlače čamcima, tri kilometra puta između Jablanice i Prozor/Rame je zatrpano, a potpuno je urušen put prema Doljanima i Risovcima.

(Srna/MONDO)