Politika

CIK BiH: Ako ne bude bilo moguće sprovesti izbore u poplavljenim mjestima, biće odgođeni

Autor Nikolina Damjanić

CIK BiH u stalnoj je komunikaciji sa opštinskim i gradskim izbornim komisijama u vezi sa održavanjem lokalnih izbora u poplavljenim područjima u Federaciji BiH gdje će izbori, ako se ne budu mogli sprovestu, biti odgođeni, rekla je predsjednik CIK-a Irena Hadžiabdić.

Izvor: CIK BiH

Prema njenim riječima, ako izbore ne bude moguće sprovesti, onda se oni odgađaju i sprovode se u roku od sedam dana, a najkasnije 30 dana, od dana koji je određen za glasanje na redovnim izborima.

Ona je na konferenciji za novinare ocijenila da je stanje najozbiljnije u Jablanici, kao i u Konjicu, Fojnici i u Mostaru.

Hadžiabdićeva je napomenula da će o svemu posebne odluke donositi u stalnoj komunikaciji sa opštinskim i gradskim izbornim komisijama, cijeneći da li je ugrožen birački materijal, da li je ugrožen transport biračkog materijala, biračka mjesta i da li je biračima i svima zainteresovanim i posmatračima uopšte moguće doći do tih biračkih mjesta.

Hadžiabdićeva je ocijenila da ova situacija zahtijeva jako puno detaljnih procjena.

Ona je istakla da zbog poplava prate situaciju na terenu i da će, u skladu s tim, donositi odluke o eventualnom odgađanju izbora.

"Odluke će se donositi za određene izborne jedinice, ali izbora će biti u većem dijelu BiH", rekla je Hadžiabdićeva.

(Srna/MONDO)